NAŠI UČITELJI

O NAS, Plesni klub Tržič, plesni tečaji za otroke, mladino in odrasle 159

JURE MARKIČ

trener rock and rolla

Jure Markič se je s plesom začel ukvarjati že pri sedmih letih. Plesal je različne plesne zvrsti, vendar mu je od vseh zvrsti najbolj prirastel k srcu akrobatski rock and roll. Zelo hitro je vstopil v državno reprezentanco Slovenije in s soplesalko bliskovito napredoval tako na svetovni kot slovenski rang lestvici.

S svojimi rezultati in dosežki se lahko samo pohvali, saj je večkratni zmagovalec svetovnega pokala, finalist svetovnih in evropskih prvenstev, večkratni državni prvak in zmagovalec pokalov Slovenije.

Sedaj že več let svoje edinstveno plesno znanje in izkušnje uspešno prenaša na mlajše generacije.

Veliko število plesnih parov oziroma plesalcev rock and rolla v Tržiču so potrditev njegovega uspešnega dela, predvsem pa to kažejo njihove vedno višje uvrstitve in vedno boljši rezultati.

JAZZ BALET, Plesni klub Tržič, rock and roll, hip hop, breakdance 061

SARA MEDJA

trenerka jazz baleta

Treningi jazz baleta v Plesnem klubu Tržič vsebujejo elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa. To omogoča večji obseg gibanja in skozi leto se poskušamo spoznati z različnimi stili tega plesa. Večinoma izhajamo iz samega sebe. Torej učimo se različnih plesnih tehnik in potem to povezujemo v celoto, kateri dodamo še našo ustvarjalnost. Osredotočamo se tako na fleksibilnost, splošno kondicijo, eksplozivnost, kot tudi na kreativnost in naravno gibanje našega telesa in s tem ustvarjamo nove, lastne gibe. Ples poskušamo otrokom približati, da v tem uživajo, se gibajo in razvijajo svojo ustvarjalnost. Kasneje se lahko otroci na svojo željo odločijo tudi za tekmovanja in tako skozi leto obiskujejo Pokalne turnirje, na koncu sezone pa se udeležijo Državnega prvenstva.

Tudi sama sem bila tekmovalka jazz baleta in sicer solo, v paru, v mali skupini in veliki formaciji. Bila sem dvakratna državna podprvakinja v disciplini jazz solo članice in državna prvakinja med jazz pari člani. Državni naslov pa smo dosegle tudi v mali skupini in pa veliki formaciji. Plešem že od malih nog, po končani Osnovni šoli, sem se odločila da šolanje nadaljujem na Umetniški gimnaziji, smer: sodobni ples. Med obiskovanjem Srednje šole pa me je začela zanimati tudi pedagoška stran plesa in pa poučevanje, zato sem se vpisala na Fakulteto za šport in dokončala smer: športna vzgoja.

Še vedno sem aktivna plesalka, saj je ples postal del mojega življenja. Treniram in preizkušam nove stile, po novo znanje grem včasih tudi v tujino. Potem pa z veseljem vse svoje znanje prenašam na male nadobudne plesalke in plesalce.

Vljudno vabljeni da se nam pridružite in z nami zaplešete!

O NAS, Plesni klub Tržič, plesni tečaji za otroke, mladino in odrasle 160

JANEZ JEČNIK (Jay)

trener breakdanca

Z brejkom sem se prvič spoznal leta 1999. Takoj sem vedel, da bo brejk del mojega življenja. Nisem se motil. Danes, 17 let kasneje, sem še vedno aktiven na vseh področjih. Svoje znanje in izkušnje sem pridobival po celem svetu, kjer sem s svojo ekipo, The Rock, predstavljal naše barve. Po vseh letih sem se odločil svoje znanje deliti naprej, tudi v plesnih šolah. PKT je šola pri kateri so plesalci na prvem mestu, zato sem izredno vesel da sem del te ekipe.
“PEACE, UNITY, LOVE & HAVING FUN” je esenca pravega hiphopa. Teh načel se držimo tudi na naših treningih.

Se želite vpisati na tečaj?

Pokličite nas in si rezervirajte mesto!

040 635 710